Setkání důchodců 2008

10040074Sobota 12.4.08 Kulturní dům Bory

Stalo se pěknou tradicí, že se každé dva roky na jaře setkávají důchodci z obcí Bory, Cyrilov, Sklené nad Oslavou, Radenice a Rousměrova, aby si popovídali se známími nebo bývalými spolužáky, které dlouho neviděli.

Ani letos tomu nebylo jinak! V sobotu 12.dubna 2008 se sešlo téměř sto penzistů v kulturním domě v Borech. Uvítali je starostové jednotlivých obcí paní Klusáčková, pan Březka a pan Sýkora a jako host se zúčastnil pan Ing.Sysel, ředitel firmy Zemas A.G. a.s. 

Babičky a dědečky potom potěšilo vystoupení dětí ze Základní školy Hany Benešové v Borech, které jim přednesly básně, zazpívaly písničky a zatančily. Toto vystoupení s nimi nacvičily naše šikovné paní učitelky Jana Zikmundová a Kateřina Brychtová.

O pěknou zábavu se také postarala hudební skupina Šafářanka pod vedením Ondřeje Chalupy z ÚSP v Křižanově, která jim hrála k tanci a poslechu.

Všichni přítomní besedovali, veselili se, zpívali a tančili do pozdních večerních hodin a také si pochutnali na zákuscích od paní Sýkorové z Radenic a Krejčové z Borů.

A jak se říká, v nejlepším přestat a také toto setkání skončilo a lidé se rozcházeli domů.

Děkujeme panu Fňukalovi z Borů a panu Sukovi z Martinic za odvoz našich starších občanů. Náš velký dík patří i zemědělské firmě Zemas A.G. a.s.  Mostiště za poskytnutí finančního daru a všem členům SPOZ z Borů, Skleného nad Oslavou a Radenic za pomoc při přípravě tohoto setkání.

Z.Jurková